Кръстиха орхидея на германския канцлер Олаф Шолц

19:35, 15 ное 22 / Свят 25 1965 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Орхидея в Сингапур беше кръстена на германския канцлер Олаф Шолц на церемония в официалната резиденция на премиера Ли Сян Лун, предаде ДПА.

Шолц лично постави табелката с името на новия сорт на популярното декоративно растение, наричайки го Renanthera Olaf Scholz. Церемонията продължи традицията в островната държава да се кръщават орхидеи на гостуващи лидери.

Честно казано, не станах политик, за да бъде кръстено растение на мое име, но въпреки това се чувствам поласкан“, каза Олаф Шолц преди церемонията.

Неговата предшественичка, дългогодишният канцлер Ангела Меркел, също има орхидея, кръстена на свое име - Dendrobium Angela Merkel. Dendrobium Frank-Walter Steinmeier носи името на настоящия президент на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. 

Орхидеята е националното цвете на Сингапур. Олаф Шолц бе на обиколка в столиците на Югоизточна Азия преди срещата на върха на Г-20 в Бали, пише БТА. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама