Пускат нови експресни автобусни линии в София

15:57, 14 ное 22 / София 25 2158 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От 15 ноември в София разкриват експресни автобусни линии на градския транспорт. Те са с номера 109 и 110 и ще свързват „Бъкстон“ и „Лозенец“ с Бизнес парка в район „Младост“. Новината съобщи в профила си във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Линиите ще пътуват по-бързо от сегашната линия 111 - ще пропускат част от спирките, няма да влизат в локалното и ще избягват тапите на кръстовищата за Симеоново и Драгалевци. Те ще свързват големи квартали и метростанции с бизнес зони с хиляди работни места, пишат от инициативата „Спаси София“.

 

Автобусна линия № 109  (ж.к. „Лозенец" – МС „Бизнес парк")

Автобусите ще се движат по маршрут: ж.к. „Лозенец” (обръщателно колело басейн „Спартак”), бул. „Черни връх”, „Софийски околовръстен път” (СОП), бул. „Александър Малинов”, ул. „Самара”, ул. „д-р Атанас Москов”, по централното пътно платно на бул. „Александър Малинов“ до ул. „Самара“ и в локалното пътно платно на бул. „Ал. Малинов” по маршрута на автобуси от линия № 111 до кръгово на бул. „Черни връх“ и „Софийски околовръстен път”. При движение по „Околовръстен път” автобусите не преминават през локалните платна на пътна връзка с бул. „Симеоновско шосе”.

Разкриват се следните нови спирки:

- кодове 0648 и 6639 „ж.к. „Лозенец“ – крайна/начална спирка в обръщателното колело на ж.к. „Лозенец“;
- код 1322 „Хотел „Хемус“, разположена на бул. „Черни връх“, посока МС „Акад. Ал. Теодоров-Балан“;
- двупосочна спирка с кодове 6614 и 6615 „Ул. „Презвитер Козма“, разположена на бул. „Черни връх“;
- крайна/начална спирка с код 2752 „МС „Акад. Ал. Теодоров-Балан“, разположена на бул. „Ал. Малинов“.

Автобусите ще спират на:

- новоразкритите спирки;
- съществуващи трамвайни спирки по маршрута, разположени на бул. „Черни връх“, съответно:
кодове 0922 и 0923 „Читалище „Пенчо Славейков 1921“;
кодове 2038 и 2039 „Ул. „Люботрън“;
кодове 0342 и 0343 „Бул. „Никола Вапцаров“.

С изключение на двупосочна спирка с кодове 1458 и 1459 „Разклон за кв. „Симеоново“ автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, като на спирка с код 2624 „Резиденшъл парк София“ спират и автобусите от линия № 314.

Автобусна линия № 110 ще се движи по маршрут: от кръстовището на „Околовръстен път” и бул. „Братя Бъкстон” до ул. „Тодор Каблешков", ул. „Тодор Каблешков”, бул. „България", "Околовръстен път", бул. „Александър Малинов" (по локално платно до ул. „Самара“, след ул. „Самара“ в централното пътно платно), по ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, по ул. „Св. Киприян”  до обръщателното колело на автобусна линия № 111, обратно до кръстовището ул. „Проф. Александър Теодоров-Балан”, централно пътно платно на бул. „Александър Малинов“ до ул. „Самара“ и в локалното пътно платно по бул. „Ал. Малино” по маршрута на Автобусите от линия № 111 до „Софийски околовръстен път” и кръстовището с бул. „Братя Бъкстон” до начална/крайна спирка. Линията ще преминава извън локалните платна на „Околовръстен път” в участъка от разклона за лифт „Симеоново” до транспортен възел бул. „България” и „Софийски околовръстен път”.

Разкриват се следните нови спирки:

- начална спирка код 6616 „Ж.к. „Младост 1“, разположена в обръщателното колело на ж.к. „Младост 1“;
- спирка с код 2752 „МС „Акад. Ал. Теодоров-Балан“, разположена на бул. „Ал. Малинов“ – разкрита за А109.

С изключение на двупосочни спирки с кодове 1458 и 1459 „Разклон за кв. „Симеоново“ и кодове 1457 и 1456 „Разклон за кв. „Драгалевци“ автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ambinia 07:58, 13 мар 23

buy cialis 20mg Why run an AI before symptoms

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама