Облаци и дъжд през уикенда

08:00, 12 ное 22 25 2167 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В събота ще е предимно облачно. Главно в югоизточната половина от страната ще има валежи от дъжд, а в крайните югоизточни райони има условия за значителни количества. Вечерта валежите в повечето райони ще спрат. Ще духа умерен вятър от североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. До обяд в Дунавската равнина ще е почти тихо и на повече места там ще има мъгли.

Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София около 5°; максималните ще са между 9° и 14°, в София – около 10°.
   
Над Черноморието ще е предимно облачно. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни до обяд по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала, според прогнозата на НИМХ.
   
Над планините ще е облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни в Родопите и Странджа. На височина  над 1300-1400 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.                      

В неделя и понеделник ще е почти тихо. На много места в равнинната част от страната ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, от които в отделни райони ще преръмява. В планините и планинските райони ще преобладава слънчево време. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните ще се задържат почти без промяна и в понеделник минималните ще са между 2° и 7°, а максималните - между 10° и 15°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама