Преизбраха Борислав Сарафов начело на Националната следствена служба

16:50, 09 ное 22 25 2108 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Борислав Сарафов остава начело на Националната следствена служба.

Той бе избран единодушно с 9 гласа „за“ от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. За избор на директор на „Националната следствена служба“ бе необходимо мнозинство от 8 гласа от 11-те членове на прокурорската колегия, предаде bTV.

Това ще е вторият мандат на Сарафов, който ще е продължителност пет години. Първият му мандат официално изтича на 18 декември тази година.

Борислав Сарафов има над 26-годишен юридически стаж в съдебната система като целият му професионален път е бил в прокуратурата и следствието, където е преминал през всички нива. Сарафов започва професионалното си развитие през 1996 г. като следовател в Окръжна следствена служба, гр. София. През 2001 г. става заместник районен прокурор в Районна прокуратура, гр. Сливница, а през 2001 г. е назначен за прокурор в Окръжна прокуратура-София. От 2007 г. е прокурор в отдел „Противодействие на организираната престъпност“ във Върховна касационна прокуратура.

През 2011 г. е назначен от Висшия съдебен съвет за първия административен ръководител на новосъздадената Апелативна специализирана прокуратура. Заема тази длъжност до 2013 г., когато става заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура. От 18 декември 2017 г. е директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама