Още 100 спирки в София с нови навеси

16:29, 09 ное 22 / София 25 2263 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Още 100 спирки в София ще имат навеси по предложение на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера. 

„След срещите си с граждани в различни райони на София, установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите. Така по конкретни сигнали на хората определихме 65 нови спирконавеса. След консултации и обследване от страна на районните администрации сме посочили още 35 места. Така ще има 100 нови навеса във всички 24 района на София. Продължаваме да следваме основната си цел – по-привлекателен градски транспорт, повече пътници, по-малко трафик, по-чист въздух“, коментира Георгиев. 

С предложението се възлага на ЦГМ да изградят новите 100 места със собствени средства. 

„В момента има различни видове спирки в цяла София, до един месец очаквам главният архитект на столицата Здравко Здравков да внесе за обсъждане в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирконавесите в целия град.“, коментира още Георгиев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама