БЛС излиза от преговорите с НЗОК, иска оставки

16:12, 09 ное 22 25 1777 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският лекарски съюз (БЛС) поиска оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев и на председателя на Надзорния съвет на НЗОК д-р Александър Златанов. Това обяви на извънредна пресконференция председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Като основна причина за искането той посочи липсата на добър диалог в преговорния процес по Националния рамков договор.

Преди седмица служебният министър на здравеопазването обяви, че ще се иска увеличение на клиничните пътеки с 8%. Вчера на заседание на НЗОК е било разгледано увеличение на пътеките с 12% за трите месеца до края на годината и после - трайно увеличение с 8%.

Искането на БЛС е увеличението да е с 18%.

„Има липса или по-скоро имитация на преговори... и административно-командно отношение от страна на НЗОК“, каза Иван Маджаров, цитиран от News.bg.

В тази връзка Българският лекарски съюз излиза от преговорния процес за обсъждането на предстоящия Национален рамков договор.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама