Вой на сирени и минута мълчание в памет на полицай Петър Бъчваров 

13:55, 09 ное 22 25 2311 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Служителите на МВР излязоха пред сградите на дирекциите в цялата страна и с включени сирени и сведени глави изразиха почит пред паметта на убития на 7 ноември на българо-турската граница мл. инспектор Петър Бъчваров, предаде БНР. Той бе смъртоносно ранен вечерта в понеделник, при опит да спре влизането на нелегални мигранти в България, в района на село Голям Дервент.

Изпратихме в последния му път един достоен българин, който изпълни дълга си. Извършителите са заловени. Работи се интензивно с тях от турска страна и имаме уверението, че разследването е напреднало, и много скоро ще имаме отговори на всички въпроси. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев, който присъства на поклонението пред загиналия граничар Петър Бъчваров в Елхово. 

Демерджиев награди посмъртно убития край Елхово полицай. 

Ден на траур в Елхово 

Тъжен ден за Елхово и за цялата погранична община. Пред храма в центъра на града ще бъде изпратен в последния му път Петър Бъчваров.

Посегателство върху живота на полицай, който охранява браздата, не помнят от десетилетия. Хората от селата са притеснени от мигрантския натиск и искат от държавата да защити и тях, и служителите си.

На улицата в центъра на града, където граничния полицай живее, близки и приятели от сутринта носят цветя, предаде bTV. 

От МВР признаха за проблеми в опазването на границата и по оградата, която нелегалните режат, а граничните връзват, и че патрулите не са защитени. Вътрешният министър обеща по-добро въоръжение за граничните и стрелба по всеки, който застрашава живота им.

В пограничните села са скептични, че това ще спре мигрантите. В Голям Дервент, километър след което беше застрелян сержант Бъчваров, групите минават всеки ден.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама