Зеленски: Русия трябва да бъде принудена да участва в мирни преговори

09:37, 08 ное 22 25 2522 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че е жизненоважно Русия да бъде принудена да участва в „истински“ мирни преговори и описа руската страна като дестабилизираща сила по редица въпроси, включително изменението на климата, предаде Ройтерс.

Във вечерното си видеообръщение Зеленски осъди „руското дестабилизиращо влияние“, тъй като, по негови думи, светът е изправен пред война и енергийна и продоволствена криза, а обичайните международни отношения са разрушени. Дневният ред в областта на климата наистина страда“, но не може да бъде „отложен“, заяви той.

„Така че всеки, който се отнася сериозно към дневния ред за климата, трябва да се отнася сериозно и към необходимостта незабавно да бъде спряна руската агресия, да бъде възстановена нашата териториална цялост и да бъде принудена Русия да участва в истински мирни преговори“, каза Зеленски.

Съветник на Зеленски заяви по-рано, че Украйна е готова за преговори с руски лидер, но не и с президента Владимир Путин, предаде БТА.

През уикенда в. „Вашингтон пост“ заяви, че администрацията на Байдън е насърчила украинските лидери да дадат знак, че са отворени за преговори.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама