Откриха тялото на украински военен пилот в морето край Царево

15:34, 07 ное 22 25 1806 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тялото на украински военен пилот е било открито в морето край Царево и идентифицирано, благодарение на бургаската полиция. 

Случаят е от септември, но за него стана ясно едва днес по време на церемония за празника на полицията в Бургас, където главен инспектор Христо Ичев – началник сектор „Издирване“ към ОДМВР-Бургас, получи награда заради добрата си работа както по този, така и по други случаи за лица с неустановена самоличност.

Главен инспектор Ичев разказа, че тялото на украинския военен е било престояло поне 2 - 3 месеца в морето. Открито е обвито в парашут, без крайници.

След подробен анализ на наличното от оборудването по тялото, разследващите са влезли във връзка с техни колеги от клубовете по парашутизъм и парапланеризъм, от там с техни колеги, които са военни пилоти. Така се стига до информацията, че тялото е с оборудване на военен пилот, предаде БНТ.

Бургаската полиция е поискал съдействие от командващия Въздушните сили на Украйна, който изпратил характерните данни за оборудването на техните самолети и на пилота. По специфичен код на униформата на загиналия е установена самоличността му - полковник Михайло Матюшенко, който е управлявал военен самолет Су-124.

Предполага се, че е бил свален в района на Змийския остров пред Одеса в Черно море.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама