Джон Малкович излиза на сцената в Народния театър през февруари

11:13, 07 ное 22 / Култура 25 2749 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Световноизвестният актьор Джон Малкович ще се качи на българска сцена на 16, 17 и 18 февруари 2023 г. Той е звезда в спектакъла „В самотата на памуковите полета" с режисьор Тимофей Кулябин, който ще гостува в Народния театър „Иван Вазов“, предаде bTV.

Джон Малкович с покана за гастрол в Народния театър

Поканата за гостуването на постановката у нас е била отправена от новия директор на Народния театър Васил Василев. Той се е присъствал на премиерата в Рига и се е срещнал с Малкович и с екипа на спектакъла, които са се съгласили да дойдат и в България.

За това, че Джон Малкович може да работи в България, се заговори още преди няколко месеца, докато течеше конкурсът за шефския пост в първата ни трупа. Тогавашният директор Мариус Донкин съобщи, че е поканил американския актьор, продуцент и режисьор от хърватски произход да се присъедини към екипа на Народния театър през 2024 г., като постави свой режисьорски проект, припомня „Сега“.

През всичките 50 години на своята забележителна филмова кариера Малкович не се отказва и от театъра. „Работата е една и съща – опитваш се да бъдеш добър, да бъдеш завладяващ, и обикновено не успяваш. В театъра обаче можеш да се развиваш, докато в киното се получава наготово“, заявява актьорът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама