Жителите на Киев трябва да са готови да напуснат града, ако има пълна загуба на ток

09:22, 07 ное 22 25 2123 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Жителите на Киев трябва да са готови да напуснат града. Това предупреди управата на украинската столица заради продължаващите руски бомбардировки над електростанции.

До три милиона души могат да се окажат принудени да се преместят. Ако токът спре изцяло, няма да има захранване с питейна вода и дори няма да работи канализацията. От кметството призоваха гражданите от сега да направят уговорки с роднини или познати, които живеят в други населени места. Опразването на града ще бъде крайна мярка, която засега не се налага.

40% от украинската енергийна инфраструктура е повредена

Кметът на Киев Виталий Кличко е предупредил всички, с имот извън столицата, да се подготвят за евакуация, като презапасят дома си с храна и други продукти от първа необходимост, предаде Нова телевизия. 

Кметът на Киев отново призова международната общност да окаже натиск над Русия заради атаките срещу цивилни обекти. Женевските конвенции забраняват такава тактика, но това не оказва влияние на действията на руснаците.

Зеленски обвини Русия в „енергиен тероризъм“

„Разбираме, че терористичната държава концентрира нови сили и средства за атаки срещу нашата инфраструктура. Най-вече енергийната. За да го направи, Русия се нуждае от ирански ракети. Ние готвим своя отговор”, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама