Сириец избяга от затвора в Стара Загора

16:35, 04 ное 22 25 2158 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мъж избяга от затворническо общежитие в Стара Загора, съобщи БНТ. Инцидентът е станал през изминалия ден.

Лишеният от свобода е избягал от външен обект, на който работил. Той е излежавал присъда в затворническото общежитие от открит тип към затвора в Стара Загора. Беглецът е от сирийски произход. Излежавал е присъда за подбуждане към грабеж.

Създаден кризисен щаб и още вчера лицето е обявено за общодържавно издирване. Не съществува никакъв риск за гражданите и властите се надяват в най-скоро време лицето да бъде установено и задържано. Прокуратурата е уведомена и е образувано досъдебно производство.

„Искаме да уточним, че това е първата му присъда. Преди това не е бил осъждан. Поради това неговият режим е по-лек. Затворниците се придвижват свободно между общежитията и работните места. Нямаме избягал затворник, имаме отклонил се“. Така коментираха властите в Стара Загора случая с избягалия затворник.

„Затворникът е осъден през 2021 година за това, че е подбудил трето лице да извърши грабеж на сумата от 1440 лв. Осъден е на година и половина лишаване от свобода. От 3 октомври тази година работи доброволно на работен обект в неохраняемата част на затвора. Направен му е инструктаж. Там работят лишени от свобода, които са от среден към нисък риск“, каза на брифинг зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова.

„Определен е като лице със среден към нисък риск на прояви, като му е позволено да работи на въпросния обект доброволно и неплатено. Според данните, откакто е в България работи като фризьор и имал фризьорски салон в Харманли“, добави тя.

„Искам да успокоя хората, че не съществува никакъв риск. Прокуратурата е уведомена и е образувано досъдебно производство. Когато прегледаме записите на камерите ще ви дадем допълнителна информация“, каза още Павлова, цитирана от „24 часа“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама