Разпръснаха сгрешени протоколи пред НС

11:18, 04 ное 22 25 2085 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Протест срещу връщането на хартиените бюлетини пред Народното събрание. Организатори на проявата са партиите: „Изправи се България” и МИР и гражданското движение „Системата ни убива”.

Активисти на формациите разпръснаха копия на сгрешени протоколи от последните избори, в които се използваха хартиени бюлетини. Такива копия получиха и депутати, предаде БНР. 

Според лидера на „Изправи се България” Мая Манолова връщането на хартиената бюлетина крие риск от манипулация на вота. „Това е едно позорно действие, което ще върне статуквото. Този парламент ще остане в историята като най-зловредният парламент. Ние сме тук, за да бием камбаната, че статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция - ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход”, които се доприбавят”.

Промените в Изборния кодекс са в дневния ред на депутатите днес. Едно от предложенията, чийто вносител е БСП, е именно връщане на хартиените бюлетини. От ГЕРБ и ДПС вече заявиха, че ще подкрепят идеята.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама