Първа награда „Кристална лира“ за Сливен

12:30, 04 ное 22 25 1248 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Директорът на Симфоничен оркестър-Сливен - Кремена Оксенкруг бе отличена с престижната статуетка за върхови постижения в музикалното изкуство „Кристална лира“. Наградата бе връчена по време на юбилейната 25-та церемония в Народния Театър „Иван Вазов“ в София.

„Наградата на публиката“ бе присъдена за постиженията на сливенските симфоници под нейно ръководство, за сезон 2021/2022. Това е първото такова отличие за културния институт под Сините камъни. Редом с най-големите оперни театри в страната, постиженията на Симфоничен оркестър-Сливен за изминалия творчески сезон бяха забелязани от цялата българска културна общественост.

„За мен наградата е ценно признание за културното дело, което развиваме в Сливен. Още едно доказателство, че сме на прав път. „Кристална лира“ е една отговорност, към която ще подходим сериозно и с осъзната и мотивирана работа през новия сезон. Целите са ясни и ще работим с пълна сила Сливен да се превърне в „Райска градина“ на музикалното изкуство в България“, каза Кремена Оксенкруг.

Наградите се присъждат от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама