„Катастрофата със загинали полицаи“: 16 служители на МВР с нарушения

11:29, 03 ное 22 25 1918 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Има данни за 16 полицейски служители, които са нарушили свои задължения или са извършили действия, които могат да се третират като дисциплинарни нарушения. Това каза в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев. Данните са резултат от проверка, наредена от министъра.

Оставка в „Гранична полиция“ след смъртта на двамата полицаи

Най-фрапантни нарушения са допуснати от служители на „Гранична полиция”, подчерта министърът. „В доклада се съдържат имената на директор на РДГП (Регионална дирекция „Гранична полиция”, бел. ред.), началник на ГПУ - Бургас, началник на ГПУ - Малко Търново, зам.-началник на ГПУ - Малко Търново. Най-общо, тези лица, които са замесени в извършването на това престъпление, са били установени, задържани предишния ден. Били са освободени и след като са освободени, са стигнали до Харманли, взели са втори автобус и са се върнали тук и са извършили това, което знаем всички”, каза още Демерджиев, цитиран от Нова телевизия.

По думите му не е подадена навременна информация. „Могло е да бъде подадена 17 мин. преди инцидента. Подадена е 3 мин. преди инцидента”, каза ресорният министър. Той подчерта, че в следствие на това двамата загинали полицаи не са разбрали, че автобусът, който се движел към тях, е склонен да не се подчинява на полицейски нареждания.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама