Изстреляна по Украйна руска ракета падна в Молдова

13:15, 31 окт 22 25 2657 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ракета, свалена от украинската система за противовъздушна отбрана, падна в покрайнините на молдовското село Наславча, без жертви, съобщи пресслужбата на молдовското министерство на вътрешните работи.

„Тази сутрин ракета, свалена от украинската система за противовъздушна отбрана, падна в северните покрайнини на село Наславча в Молдова, разположено на границата с Украйна. Засега няма жертви, но прозорците на няколко къщи са счупени“, цитира РИА Новости съобщението на министерството, предаде БГНЕС.

Районът, в който е паднала ракетата, е отцепен. На мястото на инцидента работи екип от следователи

Ракетни удари и в Киев 

Ракетни удари в Украйна, включително в столицата Киев, дни след като Русия обвини Украйна за нападение с дрон срещу Черноморския си флот. За това съобщава Би Би Си.

Според екипи на Си Ен Ен в украинската столица рано сутринта са били чути експлозии.

В целия град са прозвучали и сирени за въздушно нападение, съобщи в „Телеграм“ Киевската областна държавна администрация. Системите за противовъздушна отбрана са работили и хората са били помолени да останат на закрито.

Част от украинската столица Киев е без ток и вода, след като бяха засегнати обекти от критичната инфраструктура, съобщи кметът Виталий Кличко в „Телеграм“. Това се случва след седмица на прекъсвания на електрозахранването в столицата и други части на Украйна, причинени от руските атаки срещу енергийната инфраструктура на страната, предаде bTV.

Руски ракети са поразили ключови инфраструктурни обекти в североизточния украински град Харков и централния регион Черкаси, съобщиха украински официални лица, цитирани от Си Ен Ен.

Части от област Черкаси са останали без електричество, след като е бил улучен обект от критичната инфраструктура, заяви ръководителят на регионалната военна администрация.

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи в „Телеграм“, че две ракети са поразили критично инфраструктурно съоръжение в града.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама