Нов паркинг на четири нива ще бъде изграден в столичния квартал „Надежда“

14:31, 28 окт 22 / София 25 2471 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Започна изграждането на нов четириетажен паркинг в столичния квартал „Надежда“. Паркингът ще бъде наземен с 310 паркоместа. Предвидени са 32 места с възможност за зареждане на електрически автомобили. Ще бъдат обособени и 14 паркоместа за хора със специални потребности.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметът на района Димитър Димов и изпълнителният директор на „Софийски имоти“ Димитър Шивачев направиха първа копка на съоръжението.

„Това е първият паркинг по Програмата за строителство на многоетажни паркинги в кварталите на Столичната община. Днес поставяме началото на едно изключително полезно дело за район „Надежда“. Жителите квартала вместо да паркират по тротоарите и градинките, ще могат да използват този модерен паркинг. Пътят дотук не бе лесен, това, което има значение обаче е резултатът. Ако нашите усилия доведат до необходимия резултат, значи, че сме си свършили работата“, заяви шефът на градския парламент Георги Георгиев.

Проектът се финансира със собствени средства и предоставено финансиране от Фонд за градско развитие, включително съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж 2014-2020“. Общият размер на инвестицията е 6,314 млн.лева, като „Софийски имоти“ осигурява 1.914 млн.лв., а Фондът за градско развитие  – 4.4 млн.лв., съобщиха от СОС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама