Спорните комисии в НС си останаха спорни

11:35, 28 окт 22 / Политика 25 1721 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Депутатите отново не избраха председатели на трите спорни комисии - спортна, земеделска и по правата на човека. За Комисията на младежта и спорта - от „Продължаваме промяната“ отново номинираха Радостин Василев, а от ДПС - Халил Летифов. И двамата бяха отхвърлени.

За Комисията по земеделие депутатите отхвърлиха отново и кандидатурата на Иван Христанов. За Комисията по правата на човека не бяха направени номинации.

С пълно единодушие Комисията по правни въпроси оглави Радомир Чолаков от ГЕРБ, а по конституционни въпроси - Атанас Славов от „Демократична България“.

Янев оглави антикорупционната комисия в НС, Костадинов - тази за българите в чужбина

След като стана ясно, че предложените от „Продължаваме промяната“ кандидати Иван Христанов и Радостин Василев отново не получават подкрепа в пленарната зала и председателски места, съпредседателят на формацията Кирил Петков, каза, че парламентарната група на ПП ще обсъди дали да промени тези номинации. 

Пред БНР бившият премиер заяви, че е особено разочарован от отпора срещу кандидатурата на Иван Христанов: „Това беше разочароващо не заради човека, а заради политиките. Но сега в парламентарната група ще решим следващата ни стъпка. За съжаление, в този момент показваме, че политиките нямат значение, а в парламента се играе чисто политически“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама