Бивш футболист на „Арсенал“ е ранен при атака в супермаркет, има и загинал

08:51, 28 окт 22 / Свят 25 1985 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Един човек а загинал, а няколко други са ранени при нападение с нож в Италия. Сред пострадалите е и бившият футболист на „Арсенал Пабло Мари, който играе под наем в „Монца“, съобщава Би Би Си.

Атаката е извършена в 19:30 ч. българско време в супермаркет близо до Милано. Според местни медии клиент на магазина взел нож от рафтовете и нападнал клиентите. Служител в супермаркета в търговския център в Асаго е починал на път за болницата, съобщи агенция АНСА, цитирана от БТА. 

29-годишният защитник Мари е транспортиран в болница с хеликоптер. Бил е контактен и в съзнание. В лечебно заведение са откарани още четирима мъже - на 28, 30, 40 и 80 години. Състоянието им е сериозно. По-леко пострадали са две възрастни жени, съобщава Daily Mail. Нападателят е бил обезвреден от Масимо Тарантино, който е бивш футболист на „Наполи“, „Интер“ и „Болоня“, пише bTV.

Карабинерите са арестували 46-годишен италианец, страдащ от психични проблеми, който е заподозрян за нападението, предаде информационната агенция „Ла пресе“.

Мотивът за нападението е неизвестен. Италианските власти казаха, че няма данни, че става дума за тероризъм. Според първите данни от разследването, нападателят се е лекувал от депресия.

Прокуратурата е повдигнала обвинения за убийство и опит за убийство.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама