Жена с меч нападна офиса на новозеландския премиер

12:22, 27 окт 22 / Свят 25 1918 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Новозеландската полиция задържа жена във връзка извършено нападение с меч срещу офиса на министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн в Окланд, предаде ДПА.

Полицията съобщи, че е арестувана 57-годишна жена. „Задържаната съдейства на разследването, в момента не издирваме друг човек“, каза говорител на силите на реда.

При нападението е бил счупен прозорец на офиса на Ардърн, а според местните медии в сградата е била хвърлена и димка. Не се съобщава за пострадали, по време на инцидента в офиса не е имало хора.

Понастоящем Ардърн е в Антарктида за отбелязването на 65-ата годишнина от създаването на новозеландската научна станция База „Скот“ (кръстена на британския полярен изследовател Робърт Скот - бел. ред.), както и за първия пълен сезон на антарктическите изследвания и действия за опазване на околната среда след двегодишно прекъсване заради ковида, пише БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама