Радостин Василев със сигнал за конфликт на интереси срещу Весела Лечева

18:53, 26 окт 22 / Политика 25 1825 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Официално депозирах сигнал за конфликт на интереси срещу служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева в КПКОНПИ. В законовия срок, Весела Лечева не е напуснала четири сдружения с нестопанска цел, където е представляващ или член на управителен орган. Едно от тях е федерацията по стрелба с име Български стрелкови съюз.

В качеството си на министър на младежта и спорта, тя инициира прехвърляне на недвижим имот от Министерството на младежта и спорта към Национална спортна база, а именно Стрелбищен комплекс „Гео Милев”. Този комплекс се ползва с договор от федерация Български стрелкови съюз, чийто председател и представляващ е Весела Лечева, пише Радостин Василев във Facebook.

„Освен това, Весела Лечева предлага на Министерски съвет, а последният прехвърля 3 милиона лева на Министерство на младежта и спорта от централен бюджет и впоследствие от министерството към Национална спортна база, с цел, ремонт на стрелковия комплекс, който се ползва от Български стрелкови съюз, представляван от Весела Лечева. Контролът по разходване на средствата е възложен на Весела Лечева, тоест тя ще контролира сама себе си… Изводът е ясен. Стани министър, за да си ремонтираш стрелковия комплекс с държавни пари. Срам и позор! Оставка!”, коментира Василев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама