Имотен експерт: Няма индикации, че имотите ще поевтинеят

19:15, 25 окт 22 25 1907 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За жалост, далеч не мога да кажа, че имотите са достигнали връхната си точка. Няма индикации, които да сочат, че те ще поевтиняват. Дори да има забавяне на покачването, нямаме основания да мислим, че цените ще падат. Това каза пред bTV Ралица Ценова, експерт по продажба на имоти.

Очаква се покачване на лихвите по заемите. Прогнозата на банките е, че то ще се случи бавно, така че да не стресира пазара и няма да надвиши лихвите на кредитите от преди 3 години.

„Това, което очакваме през следващите години, е с плавното покачване на лихвите да има леко охлаждане, но в никакъв случай драстичен брой по-малко сделки. По-скоро - по-разумно избиране. Преди това хората панически купуваха имоти, докато сега вече започнаха да мислят“, каза Ралица Ценова.

По думите на имотния експерт вървим в посока, в която цените на имотите стават по-недостъпни, а животът под наем ще измести покупката на собствено жилище. Най-сериозен ръст има в градовете с постоянно нарастващо население – София, Варна, Бургас и в Пловдив.

Въпреки цените, все повече хора инвестират в имоти с цел печалба.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама