Демерджиев сменя почти всички полицейски началници в София

14:43, 24 окт 22 25 2445 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Сменят директорите в седем районни полицейски управления в София, за това съобщи служебният вътрешни министър Иван Демерджиев на брифинг в МВР.

„Още през миналата седмица дадох заявка, че предстоят рокади в СДВР, които ще засегнат РПУ-тата в столичната дирекция. Повод за тези рокади са извършените проверки. Хората, които ще сменим, не са установявали полицейски чадър върху никого, но не са осъществили достатъчен контрол, не са създали необходимата организация на работа, така че да не се стига до случаи като този на Семерджиев, до другия случай с катастрофата на Околовръстното в София и още няколко фрапантни случаи“, добави той.

На този фон миналата седмица отново Демерджиев посочи, че именно заради случая „Семерджиев“ над 10 началници в МВР ще бъдат наказани. Сред тях са трима директори на районни управления в София – на 5-о, 6-о и 7-о РПУ. Мотивът тогава беше, че не са упражнили достатъчно контрол върху свои подчинени, които са покровителствали Георги Семерджиев.

Сменените директори са:

2 РПУ при СДВР на мястото на комисар Венелин Станков ще бъде назначен инспектор Иван Дойчев.

3 РПУ при СДВР на мястото на комисар Александър Александров ще бъде назначен главен инспектор Ивайло Величков.

4 РПУ при СДВР на мястото на комисар Румен Костадинов ще бъде назначен главен инспектор Кристиан Тонев.

5 РПУ при СДВР на мястото на комисар Мариета Иванова ще бъде назначен главен инспектор Пламен Максимов.

6 РПУ при СДВР на мястото на комисар Делян Гешев ще бъде назначен комисар Пламен Колев.

7 РПУ при СДВР на мястото на комисар Ани Петрова ще бъде назначен главен инспектор Радостин Ангелов.

8 РПУ при СДВР на мястото на комисар Валери Симеонов ще бъде назначен комисар Светослав Стойков.

Без да се направят рокади няма как да обезпечим добрата организация и контрол в тези РПУ-та. На освободените от позициите служители ще бъде предложена работа в други структури на МВР, съобразно техните професионални качества и възможности, които ще бъдат преценени от ръководството“, допълни служебният вътрешен министър, цитиран от bTV. 

„Не става въпрос за чистка, става въпрос за преценка на политическото и професионалното ръководство в резултат на извършени комплексни проверки в тези районни управления и констатираните слабости по организацията и контролът в работата. Екипът, който се назначава, е изцяло решение и предложение на ръководителят на СДВР. При слаби резултати естествено ще последва и реакция“, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той допълни, че идеята на ротациите е да се повиши контрола, дисциплината и организацията на работа в СДВР.

Смяна на директорите на ОДМВР-Пловдив и ОДМВР-Кюстендил

Сменя се и директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев, на негово място ще бъде назначен комисар Васил Костадинов. В този случай се касае за молба на г-н Балев, изключително сме доволни от неговата работа, мотивите са изцяло лични и молбата му беше удовлетворена“, заяви Демерджиев.

Вторият случай е смяна на директора на ОДМВР-Кюстендил, където на мястото на старши комисар Светослав Григоров ще бъде назначен комисар Георги Ванев. Старши комисар Григоров си позволи грубо да наруши правилата за срещи с политически лица и разписания ред за това. Позволи си да ме излъже директно в очите, че не е осъществявал такива срещи и логичната последица от това е да се разделим с него“, каза служебният вътрешен министър.

Демерджиев обясни, че той се е срещал с политическа лица от ГЕРБ преди изборите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама