Слънчева, но ветровита неделя

07:00, 23 окт 22 25 1446 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина до силен. Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, но ще е почти без валежи. До вечерта вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София - 22°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, след обяд намаляваща по-често до слънчево. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е 2  бала.

В планините ще бъде ветровито със силен, по високите и открити части, временно бурен северозападен вятър. Ще преобладава слънчево време с максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 9°.                   

В понеделник и вторник времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Температурите ще се повишават, във вторник минималните ще са между 7° и 12°, а максималните - между 22° и 27°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама