Везенков отново най-резултатен за Олимпиакос в Евролигата

13:12, 22 окт 22 / Спорт 25 1877 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Олимпиакос надви Саски Баскония като гост с 97:92 в оспорван двубой от Евролигата. Голяма заслуга за успеха отново имаше българският национал Александър Везенков, който върна Олимпиакос в мача и завърши с 26 точки. Той започна стартова петица и откри резултата с първи два коша в срещата. Постепенно Олимпиакос набра инерция и натрупа разлика, като в средата на частта авансът вече бе двуцифрен. Тимът съумя да запази преднината си до края на първата четвърт - 32:16, пише БНТ. 

След поредица от лоши нападения на Олимпиакос, разликата започна да се топи. Баскония направи серия от 16:0, като 5 минути гърците не успяха да отбележат кош. Гостите изравниха и дори поведоха в резултата, за да се оттеглят на почивката при 47:42.

Второто полувреме лидерството се обърна и състезателите на Йоргос Бардзокас натрупаха аванс от 10 точки, но силните изяви на Везенков върнаха Олимпиакос в мача.

При 74:65 в полза за доманиките започна последната част на двубоя. Двата тима се „гониха“ в резултата, а разликата не надвиши 5 точки. Едва в последните секунди се реши изхода на срещата, като Олимпиакос не остави шанс на съперника си да изравни и да стигне до успех.

Пореден силен мач в Евролигата изигра Александър Везенков. За 28 минути на терена, българинът бе най-резултатен със своите 26 точки, 6 борби и коефициент на полезно действие 29. Костас Слукас добави за успеха 20 точки и 6 асистенции. С 12 точки завърши Шакил МакКисик, Янулис Ларендзакис записа 11 точки.

Майк Коцар записа 16 точки за Баскония, Тадас Седекерскис добави 15 точки, по 12 отбелязаха Ваня Маринкович и Долтън Хомес.

До момента гръцкият тим остава без загуба след четири срещи в Евролигата. Саски Баскония пък претърпя първо поражение в турнира.

На 27 октомври тимът от Пирея ще приеме Монако, докато баските ще имат визита на АСВЕЛ Вильорбан ден по-късно.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама