Големите кавички: „Ще жертвам част от oстаналите ми години в името на българския народ“

15:00, 21 окт 22 / Големите кавички 25 2655 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

„Аз лично на тези години, след като съм бил 2 пъти министър, дълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците си...Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ“. Това каза Вежди Рашидов в първото си изявление като председател на Народното събрание.

„Защото хората ще бъдат много унизени и гладни, ваше задължение е да се грижите за тези хора. Не е честно три дни ние да се шегуваме с народа, парламентът не е сатиричен театър. Зима идва, хората ще бъдат гладни. Ние сме тук, за да работим, да излезем с правилно решение. Да престанем да си ръкопляскаме и да се хванем за работа“, заяви Рашидов.

„Обещавам, че ще се опитам да работя, обещавам да съм консенсусен, да се вслушвам и моля ви – намалете перченето ви, намалете липсата на разум и влагайте повече разум“, заяви той.

Вежди Рашидов разказа на депутатите един сантиментален момент: „Снощи от Маями ми звъни Христо Стоичков и той плачеше – върни се, хората ви обичат. Това беше разговорът ми с този велик българин“.

„Накарайте с поведението си хората да ви обичат. Всичко останало е на втори план. Всички сте легитимни български граждани, не сатанизирайте една или друга група. Не обиждайте гражданите от турски произход, не се делете. Всички имаме недостатъци, аз хеле много. Един човек го направих милионер с образа си – колегата Трифонов - винаги ме играе с чаша уиски в ръката, а аз пих водка преди. Това ме обижда. Пазете себе си! Колкото и да работи Фейсбук, работете и Вие“, заяви той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама