„По-лесно ще направим британско правителство, отколкото българско“

14:22, 21 окт 22 / Политика 25 2056 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

И все пак: ще ни е по-лесно да направим британско правителство, отколкото българско! Това написа в Twitter бившият външен министър Соломон Паси и част от контактната група за съставяне на кабинет заедно с Росен Плевнелив.

Думите на Паси са по повод тридневното първо заседание на новоизбраното 48-о Народно събрание. На депутатите им бяха нужни три дни, за да изберат председател на парламента и да могат да започнат работа.

По-късно от офиса на президента на България (2012 – 2017) Росен Плевнелиев съобщиха, че контактната ни група не е прекъсвала своята работа и ще продължи да търси решения заедно с всички проевропейски и демократични партии“. Дългосрочната ни цел, да подпомогнем разговорите за търсене на решения и съгласие по приоритети между про-европейските парламентарни групи в 48-то НС, остава непроменена, като за предстоящи срещи ще Ви информираме своевременно”, пишат от офиса на Плевнелиев, цитирани от Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама