БАТ пусна по-бързо нагряващо устройство за бездимни цигари

16:24, 20 окт 22 25 1170 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Усъвършенствана технология за индукционно нагряване на бездимни тютюневи изделия пусна на българския пазар „Бритиш Американ Табако“ (БАТ).

Устройството има компактен корпус, който осигурява лесен захват и преносимост, оборудвано е с функция за по-бързо нагряване („Boost“), светодиоден индикатор за състоянието на батерията, иновативен механизъм за хигиена и ще бъде налично в разнообразни цветови комбинации. То вече се предлага с големите търговски центрове в страната.

„Това бележи още един ключов етап в трансформацията на нашата компания. Радвам се, че скоро след световната премиера на glo™ hyper X2, имаме възможността да го представим и на българските потребители“, коментира при представянето на устройството в понеделник вечерта Мила Маречкова, изпълнителен директор на БАТ България.

Ново изследване утвърждава дългосрочното положително въздействие при преминаването от цигари към glo

Представени бяха и нови бездимни тютюневи изделия, както и бе припомнено представените миналия месец от БАТ резултати от едногодишно проучване в реална среда на glo™*, което показа, че пълнолетните пушачи, които са преминали изцяло към glo™, са постигнали значителни и устойчиви подобрения в няколко показателя за потенциална вреда в сравнение с тези, които са продължили да пушат.

„Резултатите от това проучване са най-важните данни, които някога сме генерирали за glo и за категорията на продуктите за нагряване на тютюн като цяло. Окончателните резултати от нашето едногодишно клинично проучване* на glo™ предоставиха нови важни данни, които допълват доказателствата в подкрепа на glo™ като продукт с намален риск“, отбеляза Марк Форстър, ръководител регулаторни и научни въпроси на Групата БАТ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама