Кубрат Пулев участва в творчески спектакъл в УНСС

18:17, 19 окт 22 / Спорт 25 2255 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Легендарният български боксьор и възпитаник на катедра „Политология" Кубрат Пулев, който тази година защити своята магистърска теза на тема „Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС“, направи запис за спектакъла „Духът прави силата“ в студиото на катедра „Медии и обществени комуникации“.

Бог е оставил свободни не само хората, но и демоните, тъй като те не вредят на човешката душа, защото не могат. Освен, ако сам човекът не поиска да навреди на душата си“, това е част от текста, който ще прозвучи с неподражаемия тембър на звездата на премиерния спектакъл, създаден по творби на преподаватели, студенти и служители на УНСС от доц.д-р Елена Симеонова, зам.-декан по учебната работа на факултет „Международна икономика и политика". Пулев ще бъде и сред гостите в аула „Максима“ в навечерието на спектакъла, съобщиха от университета. 

Денят за представлението е избран специално. 19-ти октомври (1 ноември по нов стил) е ден на Св. Иван Рилски, патронен празник още от основаването на Свободния университет, предшественик на УНСС. 

„Всички наши настоящи и бивши преподаватели, служители и студенти са добре дошли. „Духът прави силата“ е сентенцията, която стои под името на нашия университет, защото УНСС предоставя много възможности за развитието на своите кадри. Творчеството е мощна сила, която изгражда мостове към всички останали сфери на живота. То е още една врата, която искаме да отворим за младите хора, избрали да станат част от голямото семейство на Университета за национално и световно стопанство“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров, който е патрон на художествено-творческото събитие.

В музикално-поетичния спектакъл със свои стихове участват: Елена Симеонова, Рада Коджабашева, Славчо Папалезов, Жулиета Витова, Виктор Иванов, Райна Михова, Моника Моралийска, Маргарита Иванова, Георги Петров и Богомила Корманова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама