Ердоган ще строи газов хъб с Путин

15:10, 19 окт 22 / Свят 25 2219 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в Турция ще бъде създаден газов хъб, през който ще се доставя газ на Европа, съобщиха световните агенции и турски медии. За това са се договорили Ердоган и руският държавен глава Владимир Путин.

Европа отчаяно търси източници на природен газ, но Турция, слава Богу, няма такъв проблем“, похвали се Ердоган в изказване днес пред парламентарната група на своята управляваща Партия на справедливостта и развитието, предаде турската частна телевизия НТВ.

„На последната ни среща с Путин бяхме на едно мнение“, каза Ердоган. Той обяви, че Европа може да се снабдява с природен газ от Турция.

Путин иска Турция да стане хъб за руски природен газ

Руският лидер Владимир Путин предложи в Турция да бъде изграден център за газови доставки по време на разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Астана, Казахстан, миналата седмица, пише bTV.

Ердоган заяви по-късно, че Турция и Русия са инструктирали съответните си енергийни власти незабавно да започнат технически проучвания по руското предложение.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама