Работници откраднаха пясък от детска площадка

12:38, 19 окт 22 25 2100 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Работници откраднаха пясъка от детска площадка в столичния квартал „Лагера“. Родители заснеха видеоклип, който предизвика възмущение в социалните мрежи. От Общината обещаха да осигурят нов пясък.

В понеделник двама мъже с кофа и лопатка взимат от пясъка в детския пясъчник, без да обръщат внимание на забележките, които им отправят хората наоколо.

„Мисля, че е безпрецедентен случай, в който да се краде пясъчник от детска площадка. Още повече, че този пясъчник с доста молби едвам ни го докараха от „Зелени системи“ - обезпаразитен пясък“, коментира жителят на жк. „Лагера“ Любомир Богданов.

Любомир е администратор на Facebook групата на ж.к. „Лагера“ и възмутените родители се обръщат към него за помощ. Една от майките е проследила работниците, за да види къде носят пясъка.

„Една от майките ни сигнализира веднага, като ни обясни, че това са строителни работници, които пренареждат паветата на булеварда“, уточни Любомир Богданов пред Bulgaria ON AIR. 

Само на няколко метра от парка се намира булевард „Цар Борис Трети“, където работници извършват ремонтни дейности, възложени от Столичната община.

Не, не, ние си имаме база, откъдето трябва да си взимаме пясък. Ако не ни стигне, не може да редим“, каза един от работниците.

На запитване на медията от Столичната община са отговорили, че е извършена проверка и мъжете от клипа не са работници от фирмите, с които общината има договор. Въпреки това от дирекция „Зелени системи“ ще осигурят допълнителни количества пясък за пясъчника. А той е любимо място за игра на децата от квартала.

Пясъкът е специално за игра на деца, моля ви, недейте да взимате повече от него! Ще ви купим ние, ако не ви достига нещо“, категоричен е Любомир Богданов.

Жителите на „Лагера“ активно участват в почистването и облагородяването на квартала и са категорични, че няма да допуснат занемаряване на детската площадка в парка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама