Връщат у нас 10-годишно българче от Кипър

13:45, 18 окт 22 25 1814 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Държавната агенция за закрила на детето организира връщането в България на 10-годишно дете, български гражданин, оставено без настойник в Кипър, съпбщиха от ДАЗД.

Агенцията е уведомена от българското посолство в Никозия, където е получена информация от местните социални служби, че десетгодишно българче се нуждае от закрила, която те не са в състояние да осигурят. Майката на детето изтърпява в Кипър наказание „лишаване от свобода“ за извършено престъпление. Бащата е неизвестен.

Държавната агенция за закрила на детето заедно с компетентните институции в двете държави организира пристигането и посрещането му на летище София.

Детето ще бъде настанено в семейство при близки и роднини.

„Гарантирането на безопасна и сигурна среда за развитие на всяко българско дете, независимо къде се намира то, е водещо за екипа на Държавната агенция за закрила на детето, който ще положи всички усилия то да се чувства защитено“, коментира д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 davidof 15:58, 18 окт 22

оферта за международни финансови услуги
Добро утро дами и господа
Тук съм, за да ви представя нашата банка, която предлага много изгодни и лесни финансови услуги.
Ние предлагаме заеми с лихвен процент от 2,5% годишно от 10 000 евро до 1500 000 евро, които се изплащат от 1 година до 25 години.
Свържете се с нас за повече информация.
Имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама