Прогнозират стабилна победа на републиканците на междинните избори в САЩ

10:47, 17 окт 22 / Свят 25 2224 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

По-малко от месец от междинните избори за Конгрес в САЩ проучвания показват стабилна победа на републиканците в Камарата на представителите, която в момента е ръководена от демократите.

След искрица оптимизъм за демократите, породена от надежда за подобрение на икономиката и мотивирани да гласуват защитници на правото на аборт, изгледите за партията, която държи президентството, Сената и Камарата на представителите са мрачни. Според допитване на CBS News/YouGov и анализ победата на републиканците над демократите в Камарата на представителите изглежда стабилна с предвиждания за 224 срещу 211 места.

Разочарованията от икономическата ситуация и продължаващата инфлация, въпреки добрите условия на пазара на труда, карат някои американци да се обезпокояват повече за цените отколкото преди месец.

Според CBS републиканците печелят гласоподаватели, които поставят приоритет над икономиката, но те не са успели да увеличат базата си.

Демократите пък не са успели да увеличат базата си от онези гласоподаватели, за които предимство е въпросът за абортите – тема, която е ключова за тях, съобщават още от CBS. Така в останалите няколко седмици като основна цел на партиите се очертава броят излезли да гласуват на вота на 8 ноември.

От допитването също става ясно, че все повече американци, в това число някои независими избиратели смятат, че политики на демократите по-скоро вредят, отколкото помагат на икономиката. Две трети от регистрираните за гласуване като цяло смятат, че администрацията на Джо Байдън може да прави повече за справяне с инфлацията, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Веселинъ егн 7112136860 11:21, 17 окт 22

Според мен, реоубликанците и демократите в САЩ, са двата отровни зъба на една и съща задкулисна змия,каквато е композираната от анонинми идиоти Дълбока държава. При все това,смятам,че за САЩ по-добрият вариант е Тръмп. При него се чувствува сигурност...увереност и любов към своята Родина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама