Костадинов се отказа да кани Елеонора Митрофанова в парламента

12:10, 15 окт 22 / Политика 25 2579 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадиинов се отказа да кани руската посланичка Елеонора Митрофанова и временно управляващия посолството на Беларус в Народното събрание за откриването на 48-ия парламент. Това каза самият той ефира на БНТ. Костадинов уточни, че след скандала вече унижението е голямо и едва ли дипломатите биха се отзовали, дори и да им отправи покани от името на „Възраждане“.

 

Той определи като „тотална инфантилизация и дебилизация на българската политика“ фактът, че цяла седмица обществото се занимава с тази тема. „На този фон държавата умира“, каза Костадинов и даде пример с демографската криза и бюджетът. Той акцентира, че важните теми за българите в момента са цените на ток, газ, храни, както и дали България ще се намеси във войната в Украйна. По думите му конфликтът ще се разгори още.

Американското посолство сглобява кабинет без БСП и „Възраждане“

Според него има решение в американското посолство за създаване на кабинет с участието на ГЕРБ, ПП, ДПС, „Демократична България“ и „Български възход“. Костадинов не пожела да отговори на въпроса, ако получи третия мандат, той ли ще бъде премиерът, излъчен от „Възраждане“.

„Възраждане“ иска да преоснове и управлява България

Възраждане“ ще работи за запазване на българския лев, като за целта ще настояват за референдум по темата. Костадин Костадинов каза, че имат амбицията да преосноват и да управляват България.

Той коментира и казуса с подалия оставка зам.-шеф на Столичния общински съвет Борислав Иванов, който заяви желание да се присъедини към „Възраждане“. По думите на Костадинов общинарят от „Атака“ не е подал молба за членство. Лидерът на партията призна, че двамата се познават много добре, но не одобрява всички аспекти на неговото поведение.

Костадинов отказа да се извини на медиите

 

Костадинов отказа да се извини на медиите, които обяви за агенти на САЩ и призова да напуснат пресконференцията му в БТА преди седмица. На призива на водещия Георги Любенов да им се извини, Костадинов обясни, че ги приема като свои „опоненти от американското посолство“, а не като медии. И обеща, че ще го направи отново, ако се наложи.

„Огромна част от обществото реагира така - отдавна трябваше да се направи това“, коментира Костадинов, цитиран от dir.bg. Той и потвърди, че чете тези медии, но ги обвини в необективност и прокарване на чужди интереси заради чуждото финансиране, което получават. И отново се зарече да гони техни журналисти от свое събитие. „Ще ги призова да напуснат, както миналия път. Ние не сме изолационисти, но нас ни правят на глупаци“, каза още Костадин Костадинов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама