Алпинист изкачи небостъргач без предпазни колани в знак на протест

16:32, 14 окт 22 / Свят 25 2446 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Френският алпинист Ален Робер, наричан Спайдърменът на страната, изкачи небостъргача Монпарнас Тауър в Париж, без предпазен колан, в знак на протест, съобщава „Ройтерс“. Причината е липсата на гориво и затворените бензиностанции в страната

Липсата на гориво и затворените бензиностанции са следствие на стачките във френските рафинерии. Поради тази причина в началото на октомври се извиха дълги опашки от коли пред парижките бензиностанции.

Френският Спайдърмен изкачи 48-етажен небостъргач в Париж

Робер се изкачи почти до върха на 152-метровата кула Арине в парижкия квартал Дефанс с голи ръце и без осигурително въже. Полицията изчака Спайдърмен да слезе от сградата и го арестува за нарушаване на обществения ред, пише Еuronews, цитиран от БГНЕС.

Робер не успя да се качи до върха и каза, че в най-горната си част фасадата на сградата „става по-сложна“. Той влезе в небостъргача през отворен прозорец на един от последните етажи.

С демонстрацията си алпинистът призовава за край на стачните действия на френските работници от петролната индустрия. Стачката се провежда от три седмици и е с искане за по-високи възнаграждения. Аз лично смятам, че стачката трябва да спре, защото засяга всички. Разбирам, че на французите им е писнало, но в един момент човек трябва да бъде разумен“, каза Робърт, цитиран от bTV.

Президентът на Франция Еманюел Макрон също призова за край на протестите.

Ален Робер е правил подобни изкачвания по целия свят. Само преди месец го арестуваха в Германия, след като се покатери по 154-метров небостъргач във Франкфурт. Робер е бил арестуван повече от 120 пъти за катеренето по сгради.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама