Племенникът на Шумахер катастрофира тежко 

15:30, 13 окт 22 / Спорт 25 2222 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Давид Шумахер, който е племеник на легендата Михаел и син на брат му Ралф, претърпя тежка катастрофа по време на участието си в DTM сериите в Германия, пише gong.bg.

20-годишният пилот, който кара за отбора на „Мерцедес“, се оказа със счупен прешлен на гърба след сблъсък с Томас Прейнинг на пистата „Хокенхайм“.
 
„Когато Давид дойде у дома, все още имаше оплаквания за болки в гърба. След това отидохме на ядрено-магнитен резонанс в Залцбург и се оказа, че има фрактура на прешлен и ще трябва да си вземе почивка за около шест седмици“, коментира Ралф Шумахер пред Motorsport.

Давид Шумахер се надяваше да се пребори за място във Формула 2 този сезон, но това не се случи заради проблеми с финансирането.

Баща му е основен спонсор на кариерата му досега, но сам разкри, че достигането до Формула 1 не е по силите му, чисто от парична гледна точка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама