Абсурд: Маскиран общинар нахлу в кабинета на Фандъкова в опит да свали украинското знаме

13:40, 13 окт 22 / София 25 2942 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Зам.- председателят на Столичния общински съвет и шеф на комисията по обществен ред и сигурност Борислав Иванов ще се оттегли от заеманите длъжности. Поводът - хулиганските му изпълнения от последните дни.

Общинският съветник от „Атака“, който отскоро иска да се присъедини към „Възраждане“, направи два опита да свали украинското знаме от фасадата на Столична община. Първият беше вчера, по време на протеста срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова. Акцията му се проведе в присъствието на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и симпатизанти на партията, която от поставянето на флага в началото на април неведнъж се е опитвала да свали украинския флаг от фасадата на общината.

„Загубихме една битка, но ще спечелим войната. Горе имаше трима полицаи и трима колеги общински съветници от ГЕРБ, които бранеха знамето с телата си“, каза Иванов след провала си, но даде заявка, че няма да се откаже толкова лесно. „Просто ще трябва да измисля начин как да го сваля това знаме. Аз ще го взема с хитрост“, обяви той, цитиран от Actualno.com.

Според Борис Бонев в същия ден Иванов е влязъл в сградата на общината с оръжие и е започнал да „отправя закани“. „Едва след като подадохме сигнал на 112, пистолетите му бяха конфискувани, което отприщи десетки публикации насочени срещу Борис Бонев, включително в късните часове на нощта“, пише съветникът от „Спаси София“.

Днес Иванов направи втори опит. „Ще го сваля, когато искам Аз, не когато Вие го дадете! Госпожо кмет, моля идвайте навреме на работа!“, пише той на снимка във Facebook, на която позира на балкона, където се вее украинският флаг. За целта той е преминал през кабинета на столичния кмет.

Свалено ли е знамето?

Противоречиви информации се появиха за това дали украинският флаг действително е свален. От „Демократична България“ съобщиха, че Иванов „е свалил на знамето на Украйна от фасадата на сградата“. Самият Иванов пък публикува снимка с флага в коментар под собствената си публикация.

По-късно пред БТА той съобщи, че на първото заседание на парламента ще поднесе украинското знаме на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, „за да може той символично да го занесе на посланика на Украйна и да покаже, че не сме против Украйна, ценим техните символи, но сме против окачването му на фасадата на Столичната община“. От партията на Костадинов обаче се дистанцираха от действията на общинаря и посочиха, че действията му са лична инициатива. Те уточниха, че Иванов все още не е подавал молба да стане част от „Възраждане“.

От Столичния общински съвет обаче заявиха, че „не разполагат с данни и информация знамето на Украйна, закачено на фасадата на Столична община, да е било сваляно“.

Маски, снимки и компютри

Това обаче не е единствената абсурдна проява на шефа на комисията по ред и сигурност в градския парламентв последните дни. Иванов броди маскиран из сградата на Столична община и прониква в компютрите на Столична община. Именно заради хулиганските действия на Иванов вече е в ход процедура за отстраняването му като зам.-председател на СОС.

„Намирам за недопустимо поведението от вчера и днес на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който наскоро заяви желанието си за присъединяване към ПП „Възраждане”. Затова вече внесох доклад с искане за оставката му като заместник-председател на съвета и като председател на комисията по обществен ред и сигурност. Правото стои над всички нас и всяко посегателство върху него не може и няма да остане без санкция, поне докато това зависи от мен“, обяви шефът на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ.

Групата на общинските съветници от „Демократична България“ също настояха за оставката на Иванов и призоваха сам да се оттегли като общински съветник, „тъй като извършеното от него е позор за общинския съвет и е в разрез с мандата даден му от софиянци, като техен представител в Столична община“.

„Извършеното от него - влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата, поставено там с решение на СОС, е толкова абсурдно, че предизвиква съмнения за неговото психично състояние и възможност да изпълнява задълженията си, за които е избран“, пишат от ДБ.

Самият Борислав Иванов заяви, че още на следващата сесия на Общинския съвет ще подаде оставката от заеманите постове, защото осъзнавал, че самото сваляне на знамето е нередно, но го правел като израз на принципната си позиция. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:31, 18 окт 22

Да саго гръмнели като гое свалял.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама