„Да кажем кой е евроатланик“: Ако не поканим Митрофанова в НС, това е война

15:51, 12 окт 22 / Политика 25 2700 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Не е работа на един български политик да се занимава с дипломация, коментира пред БНР Вежди Рашидов от ГЕРБ по повод дискусията преди старта на парламента дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото откриване на 48-ото НС.

Това е обявяване на война! Кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба? Чий е този зор? Кой ще отговаря? Това е работа на висока дипломация и на държавническо мислене. Кой е казал, че българските депутати могат да казват кой да влезе, кой да излезе, на кого да обявяват войни. За коя сметка? Защо не седнат да мислят как да излезем от кризите. Защо да не влезем в парламента и да кажем кой е евроатлантик“, каза Рашидов, избран за депутат от ГЕРБ и доайен в 48-ото Народно събрание, който ще открие първото му заседание на 19 октомври.

По думите му ГЕРБ добре обмислят позициите си и когато са готови - тогава ги обявяват. Вчера обаче от ГЕРБ изпратиха официална позиция, че са против присъствието на руския посланик на първото заседание на парламента. 

Скандал преди първото заседание: Да бъде ли поканена Митрофанова

Според Рашидов евроатлантическите партии трябва да се обединят: „Когато става дума за съдбата на българския народ, няма партия, която да е прокажена в парламента - всички са легитимни. В името на хората трябва да се обединяват и да правят компромис. Дошло е време да кръгла маса! България е в тежка криза“.

„Никой да не се шегува с българския народ! Нито едните партии, нито другите. Тези хора трябва да решават национални съдби. Разделителните линии не са добре единствено за държавата и за народа, защото партиите са добре. Това личностно поведение, ако не се промени в национално отговорно, не блазирам на българската държава“, коментира още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама