Истанбул за първи път в кулинарния справочник Мишлен

20:15, 15 окт 22 / Свят 25 2306 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Истанбул влезе за първи път в кулинарния справочник „Мишлен“ с пет ресторанта, които бяха отличени със звезди от анонимни инспектори, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Инспектори от цял свят са пристигнали в града, за да оценят местните заведения за хранене. Критериите на Мишлен са покрили общо пет ресторанта.
 
Нашият Истанбул бе включен в справочника „Мишлен“, заяви турският министър на културата и туризма Нури Ерсой. „Радваме се, когато виждаме резултатите от нашите усилия“, добави той.

Истанбул е най-предпочитаният град от туристите това лято

Директорът на международния справочник „Мишлен“ Гуендал Пуленек заяви, че оценителите са обиколили целия град и не са оставили и едно кътче непокрито, съобщи БТА. 

„Както знаете, самоличността на нашите инспектори е неизвестна. Те работят анонимно“, посочи директорът. „На първо място, те гледат качеството на съставките, майсторството на готварските техники. Гледат хармонията на вкуса и индивидуалността на кухнята“, каза още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама