Mасови проверки в МВР за алкохол и наркотици

09:45, 12 окт 22 25 1753 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От днес започват масови проверки в МВР за алкохол и наркотици по време на смените и работния процес на служителите. Това обяви главният секретар на Министерството на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров.

„Ще започнем на много места едновременно. Дадена е заповедта“, допълни той.

Главният секретар посочи, че от януари следващата година ще влезе в сила наредба, в която ще бъде предвидено как ще се действа при установяване на служител на реда, който е употребил алкохол или наркотици преди смяна.

Кой ще ни пази от родната полиция?

От думите му стана ясно, че дисциплинарно уволнение в момента е възможно, ако служител на МВР е седнал зад волана след употреба на такива вещества.

Според него проблемите с личния състав на МВР са натрупвани с десетилетия, като открои, че основните пропуски са в подбора, обучението, възпитанието и контрола над служителите.

Паник бутони и видеорегистратори в таксита и автобуси

Въвеждане на система с паник бутони и видеорегистратори, както в таксиметровите коли, така и във всички превозни средства за обществен превоз, обеща във вторник служебният вицепремиер по икономическите политики Христо Алексиев. 

„Беше взето решение, че ще се изработи алгоритъм за обществения транспорт, за да се изградят паник бутони и видеонаблюдение“, обясни главният секретар на МВР. По думите му сигналите ще се подават в ново звено към МВР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама