Полицаи опитали да покрият свой колега, задържан да шофира дрогиран

13:23, 11 окт 22 25 1982 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Прокуратурата привлече под наказателна отговорност полицая от 8-о РПУ в София, който беше хванат да шофира дрогиран в столичния кв. „Дружба“.

Той беше задържан, след като в неделя вечерта се удари в паркирана в квартала кола. Записи от камери показват как мъжът минава по улицата с висока скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в паркиран автомобил. Секунди по-късно спира и друг автомобил, а хората в него излизат, за да проверят дали шофьорът е добре.

Свидетел на катастрофата обясни пред bTV, че полицаят е бил видимо в неадекватно състояние, а негови колеги полицаи са опитали да го прикрият.

По думите му полицаят е тръгнал с патрулка, а малко по-късно се е появил друг мъж, който се представил за него. Целта била той да направи пробата за наркотици. Свидетели на инцидента обаче не позволили тази подмяна.

Началникът на 8-о РПУ e отказал коментар. От пресцентъра на СДВР уточниха, че има задържан полицай, шофирал след употреба на наркотици. Информация, че е правен опит за подмяната обаче при тях няма към момента. 

По данни на прокуратурата мъжът е задържан за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание затвор.   

По-късно от МВР съобщиха пред bTV, че полицаят ще бъде отстранен от длъжност. Започнала е и вътрешна проверка дали е правен опит за прикриването му.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама