Горан Благоев: Украйна отново страда жестоко, но продължава да брани Европа и всички нас

09:18, 11 окт 22 / Политика 25 2803 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Украйна отново страда жестоко, но продължава да брани Европа и всички нас. Това каза Горан Благоев от „Републиканци за България“ по време на протеста под наслов „Путин, спри!“ пред Руското посолство в София. 

В понеделник вечерта пред руското посолство в София се проведе импровизиран протест срещу  масирани руски бомбардировки срещу цивилни обекти и граждани в Украйна. Демонстрантите носеха плакати с надписи: „Спрете геноцида“, „Тук не е Москва“, „Спрете Путин, спрете войната“ и др. Те оставиха пред руското посолство счупени перални като подарък за Путин. Пред сградата бе разлята и червена боя - символ на пролятата кръв на загиналите украинци.

„Т.нар. президент Румен Радев трябва да е наясно, че не политическите сили, които искат да се предостави въоръжена помощ на Украйна ни вкарват във война. Във войната ще ни вкарат манипулациите на Путин, че камионът, който е взривил Кримския мост е тръгнал от България“, заяви Благоев.

Президентът обвини „Демократична България“, че тласкат страната към война

„За съжаление, българските държавници днес запазиха гузно мълчание за небивалата руска жестокост и вандалщина над Украйна - избиването на мирно украинско население и разрушаването на цивилния обекти в украинските градове. Запазиха мълчание и срещу обвинението на Путин за така наречения камион от България, каза още той.

За пореден път ПП „Републиканци за България показва своята съпричасност към страданията, на които е подложен украинският народ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:31, 11 окт 22

Горан Благоев е умен мъж, обаче защо се продаде на милиционера Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама