Повдигнаха обвинение на мъжа, нанесъл смъртоносен побой на таксиметровия шофьор

16:03, 09 окт 22 25 3526 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Повдигнаха обвинение на 23-годишния мъж, нанесъл смъртоносен побой на таксиметровия шофьор в софийския квартал „Разсадника“, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Физическата саморазправа е предизвикана от спор за влизане в еднопосочна улица. По данни на МВР задържаният мъж има криминална проява за шофиране след употреба на алкохол.

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на обвиняемия Й.И. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 8 октомври около 18:30 ч. - 19:00 ч. в гр. София, ж.к. „Разсадника-Коньовица“, в карето между ул. „Методи Патчев“, ул. „Хъшове“ и ул. „Рибен буквар“ нанесъл удари на 34-годишния Х. Й., с което по непредпазливост причинил смъртта му вследствие на умишлено нанесена на Х. Й. телесна повреда.

С постановление на прокурор в СГП обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

Среднощна блокада в София след убийството на таксиметровия шофьор

Таксиметров шофьор почина на място след побой, предизвикан от спор за влизане в еднопосочна улица в столичния квартал „Разсадника”. Задържан за убийството е 23-годишен мъж, който по данни на МВР има криминална проява за шофиране след употреба на алкохол. През цялата нощ таксиметрови шофьори протестираха в столицата.

Те бяха затворили кръстовището при „Орлов мост“ до рано сутринта, а преди това над 100 коли се събраха пред Трето районно управление на полицията в знак на протест. През цялата нощ близки и роднини на жертвата препречиха пътя на бул. „Тодор Александров“. Рано тази сутрин на мястото, където е издъхнал шофьора, се оставят свещи.

Мъж почина след побой в София

Брат ми ми звънна и каза: „Бият ме пред вкъщи“. Не го разбрах точно. След като пристигнах, го видях как седи в колата. Попитах го какво е станало, а той само ми посочи този, с когото е станало спречкването. На мястото бяха десетина човека, не знам дали са го били всичките. Аз тръгнах към въпросния човек и като се обърнах видях как брат ми се свлече на земята. Никой не искаше да му помогне само викаха: оставете го този циганин”, разказа пред bTV братът на таксиметровия шофьор.

След боя 34-годишният шофьор на такси изпада в безсъзнание и се свлича на земята. А спешните медици на място единствено констатират смъртта. Аутопсия ще покаже дали мъжът е загинал в следствие на побоя, при падане на земята или е получил инфаркт.

Нападателят е задържан в МВР болница с хематоми. Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и дрога. По неофициална информация разследващите работят  и по втора версия - за това, че в скандала се включва приятел на таксиметровия шофьор, с когото се нахвърлят да бият  23-годишното момче, пише Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама