Трима души са загинали при взрива на Кримския мост

16:10, 08 окт 22 25 2874 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Трима души са загинали при днешната експлозия на Кримския мост. Предполага се, че двамата от загиналите - мъж и жена, са пътували в кола, която в момента на взрива е преминавала покрай товарния автомобил, която избухна сутринта.

Телата на двамата са открити във водата, самоличността им се изяснява. Третата жертва е шофьорът на камиона. Съобщава се, че той е руски гражданин от района на Краснодар.

Около 6:00 сутринта товарен автомобил избухна на Кримския мост, в следствие на което се запалиха 7 цистерни с гориво от железопътна композиция. Частично се срутиха две платна за автомобили. Очаква се тази нощ да бъде възобновен железопътният превоз през моста.

Ръководителят на анексирания полуостров призова гражданите да запазят спокойствие и увери, че макар единственият път между Русия и Крим да е разрушен, няма опасност жителите да останат без гориво, храна и други стоки от първа необходимост, пише БНТ.

Москва обвини Киев за днешната експлозия и започна разследване. От украинска страна не поемат отговорност, но и не отричат твърденията. Съветникът на Володимир Зеленски - Михайло Подоляк написа в Тwitter: „Всичко незаконно трябва да бъде разрушено. Всичко откраднато трябва да бъде върнато на Украйна. Русия трябва да бъде изгонена от всяка територия, която е окупирала“.

В телевизионно интервю президентът Володимир Зеленски смекчи тона в спорните си изявления за „превантивен удар“ срещу Русия. Пред Би Би Си той каза, че е бил разбран неправилно и призивът е бил за санкции. „Трябва да се използват превантивни ритници, а не нападения“, посочи той. „Не сме терористи, не воюваме на чужда територия“, каза Зеленски, като потвърди намерението на Киев да воюва, докато изтласка руските войски от всички международно признати украински територии, анексирани от Русия. Подчерта, че вече са отвоювани 2500 квадратни километра.

От Киев твърдят също, че е открит поредният масов гроб - в наскоро освободения източен град Лиман. Русия отрича обвиненията за зверства в окупираните територии. От външното ѝ министерство заявиха, че има признаци за повишена активност на ядрените сили на западните страни, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама