Световното в Катар ще е последното за Меси

09:24, 07 окт 22 / Спорт 25 2079 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Седемкратният носител на „Златната топка“ Лионел Меси обяви, че световното първенство в Катар по-късно тази година (20 ноември - 18 декември) ще бъде последното голямо първенство в кариерата му.

Меси постави нови два рекорда

Със сигурност това ще е последното ми световно първенство. Сега се чувствам физически добре. Успях да направя добра предсезонна подготовка, след като не можах да сторя същото преди година (б.ред. - тогава той премина от „Барселона в „Пари Сен Жермен). Беше важно да стартирам по различен начин в сравнение с предишната кампания, коментира 35-годишният футболист пред аржентинската секция на ESPN.

Меси завоюва рекордна седма „Златна топка“

За Меси това ще бъде пето участие на световно първенство. Той се върна към предишните турнири: „Преди шампионата през 2010 година (б.ред. - в Южна Африка) получих контузия в Барселона. Заминах за световното първенство без да съм играл няколко месеца. Имахме отличен отбор тогава, но Германия ни спря (б.ред. - 0:4 на 1/4-финалите). През 2014 година (б.ред. - в Бразилия) съставът ни беше невероятно силен. Критикуваха ни много след „Копа Америка“, но на самото световно първенство от мач на мач играехем все по-добре и засужавахме да спечелим финала (б.ред. - тогава Аржентина загуби решителната битка за титлата, отново от Германия - с 0:1). На Мондиал 2018 започнахме зле и имахме трудности с класирането за директните елиминации. Това беше период на много промени в отбора. Отпаднахме рано, но според мен, ако бяхме спечелили първия мач, всичко щеше да е различно“. 

Меси счупи рекорд на Пеле

Лионел Меси засега не споменава кога смята да прекрати активната си кариера, но сподели няколко думи и за бъдещите си планове. „Когато се откажа, искам да бъда запомнен не като добър футболист, а като добър човек. Никога не мисля за това, което вече съм постигнал, а за това което ми предстои. Не смятам да ставам треньор, но Зинедин Зидан говореше по същия начин, а после не само стана треньор, но и спечели три пъти Шампионската лига. Харесва ми спортният мениджмънт, изграждането на отбора, както и това да помагам на треньора. Но още не съм решил със сигурност с какво искам да се занимавам“, коментира Меси, цитиран от „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама