„Цензурирането на журналисти е индикатор, че „Възраждане“ ще прави политика по Кремълски“

20:56, 06 окт 22 / Политика 25 2169 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

България твърде дълго заема незавидни места в международните класации за свобода на словото. Това е резултат и от трайната девалвация на отношението към журналистите в страната. Това посочват в своя позиция от ПП „Републиканци за България“ относно действията на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, който опита да изгони журналисти от своя пресконференция в БТА.

Костадинов гони журналисти от пресконференцията си

От партията пишат заявяват, че ограничаването на достъпа на журналисти до информация и събития, както и ограничаването на конкретни медии да отразяват дадени теми и събития са ограничения на свободата на словото. „Именно това видяхме по време на вчерашната пресконференция в БТА на ПП „Възраждане“. Цензурирането на журналисти е ясен индикатор, че „Възраждане ще прави политика по Кремълски“, изтъкват от ПП „Републиканци за България“.

Готови да преглътнем унижението, за да чуем „новината“

„Подобни демонстрации, особено дни след поредните парламентарни избори водят до още по-крайно противопоставяне и разделение в обществото. Републиканци за България призоваваме всички партии и политици да загърбят тесните си партийни интереси и да спазват Конституцията на Република България, като отчитат всички права и свободи гарантирани от нея. Обръщаме внимание, че свободата на словото е една от по-важните от тях, призовават още от партията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама