Родители протестират срещу наредба на федерацията по волейбол

12:30, 06 окт 22 / Спорт 25 2408 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Родители на млади волейболисти протестират срещу наредба на Българската федерация по волейбол. Те алармират, че децата са възпрепятствани от незаконната наредба да преминат от един клуб в друг заради „такса за развитие“.

Става въпрос за около 30 деца. Наредбата е приета през февруари 2022 г., но според родители и юристи е напълно незаконна, съобщи Sportal.bg

Родителите дадоха пресконференция, за да сигнализират за проблема. По въпросната наредба, за да преместят детето си от един клуб в друг, те трябва да платят „такса за развитие“. Колкото е по-голямо детето до навършване на 18 години, толкова по-висока става въпросната такса. Назовават се суми от хиляди левове.

Ако въпросната такса не се плати, името на детето стои „резервирано“ в стария клуб заради неуредени отношения, в случая неплатена такса.

Родителите заявяват, че  да се искат пари за преместване е в разрез със Закона за физическото възпитание и спорта, който казва, че всяко дете до 18 години може да мести безплатно.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама