Първите жилищни фургони дойдоха в наводнените села

14:15, 05 окт 22 25 1882 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Започна разполагането на жилищни фургони в най-тежко пострадалите от наводнението карловски села – Каравелово, Слатина и Богдан. Първият от 8-те за Каравелово бе монтиран на 5 октомври в двора на 92-годишната Дела Жалвова, продължава монтажът на останалите.

Утре започва поставянето на 5 фургона на обща площадка в Слатина, след това ще бъдат разположени 16 временни жилища в Богдан.

Постигната е договореност с ВиК - Пловдив и EVN, по възможно най-бързия начин да захранят жилищата с вода и ток, без да се заплаща такса за присъединяването към мрежите. В Каравелово екипи от двете дружества вече работят, съобщиха от Община Карлово. 

„Не сме катун”: Фургоните разгневиха хората от наводнените села в Карловско

Жилищните фургони са собственост на държавата и се предоставят обзаведени, като допълнително Община Карлово ще осигури нови матраци, одеяла и спално бельо. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов съобщи, че се водят преговори с големи вериги магазини – там, където е необходимо, да бъдат доставени безплатно още електроуреди.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама