Скоро в 10 от 10 автомобила в Европа ще има части, произведени в България

10:27, 05 окт 22 25 2110 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила в Европа има части, произведени в нашата страна. Съвсем скоро ще можем да кажем, че във всеки европейски автомобил има български елементи, защото имаме потвърждение от нов инвеститор, който е глобален производител в автомобилната индустрия. Това обявиха министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на Семинар за новопостъпили членове на чуждестранния дипломатически корпус в България, организиран от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи, съобщиха от министерството. 

Икономическият министър изтъкна пред чуждестранните дипломати, че България е много атрактивно място за инвестиции - трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа.

Турция показа първия си собствен модел електромобил

„Надявам се заедно да работим по много проекти. България е в много важен момент от своето развитие и бих казал ключов за привличането на чужди инвестиции“, категоричен бе той. В заключение министър Стоянов пожела успех на дипломатите и заяви, че вратата му е винаги отворена за тях и представителите на бизнеса от техните страни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама