Украйна обяви ново настъпление

08:26, 04 окт 22 25 2019 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Украинските войски са пробили руските позиции по крайбрежието на река Днепър североизточно от Херсон.

За пробива край този стратегически град, контролиран от Русия, съобщиха от руската армия и руски служители в региона, според които украинските сили срещат силен отбранителен обстрел, предаде Нова телевизия.

В понеделник, назначеният от Русия управител на окупационната администрация в Херсон съобщи, че украинската армия е напреднала близо 30 километра в областта.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че украинската армия продължава да напредва и е освободила много райони, но не даде повече подробности.

„Продължава настъплението на нашата армия и всички наши защитници. В няколко района има нови освободени селища. На много участъци от фронта продължават ожесточени боеве. Но перспективата за тези военни действия е очевидна: все повече и повече окупатори се опитват да избягат, вражеската армия търпи все повече загуби и расте разбирането, че Русия е направила грешка, като е започнала войната срещу Украйна“, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама